persberichten

Persbericht aanleveren? Dat kan, ontdek hier hoe je dat doet en wat de voorwaarden zijn.

Artikelplaatsing kopen

persberichten insturen

Jouw organisatie heeft iets te melden en daarmee wil je natuurlijk zoveel mogelijk mensen bereiken. Of dat nu op lokaal niveau is of landelijk, Media van Morgen heeft tientallen platformen met een groeiend bereik. We ontvangen graag jouw persbericht, zonder garantie dat we het plaatsen.

We vertellen je graag wat meer, zodat jouw persbericht zoveel mogelijk kans van slagen heeft.

Inhoud

De inhoud van je persbericht is vooral informatief. Natuurlijk kan het over een commerciële organisatie, een product of dienst gaan, zolang de boodschap zelf maar niet comercieel is.

Vorm

Schrijf je persbericht alsof een journalist het geschreven zou kunnen hebben. Dus altijd in de derde persoon (geen ik- of wij-vorm) en prettig leesbaar. We geven je hieronder nog enkele tips.

Beeld

Lever liefst ook minimaal één (liggende) afbeelding mee, zodat we een passende uitgelichte afbeelding kunnen plaatsen. Extra beeldmateriaal is handig, geef ook aan of we fotocredits moeten vermelden.

ezgif.com-gif-maker

Tips voor je persbericht

Om je kans op plaatsing te vergroten

Om de kans op plaatsing te vergroten, is het goed om rekening te houden met de volgende tips die we je graag meegeven:

  1. Lever je persbericht altijd aan als tekstdocument (Word, eventueel Google Docs of een ander document).
  2. Schrijf een kort intro met daarin de belangrijkste boodschap van je persbericht. Dat kan een soort samenvatting zijn, maar ook een inleiding om de lezer te prikkelen zodat die echt verder wil lezen.
  3. Schrijf inhoudelijk ten minste drie alinea’s van ongeveer 3 tot 5 zinnen. Gebruik minimaal één koptekst, en maak die in Word (of welk ander programma ook) op als koptekst 2.
  4. Gebruik opsommingen als je drie of meer namen, onderwerpen of andere punten hebt.
  5. Houd rekening met de lezer, je wilt dat het gelezen wordt, dus schrijf lekker kort en bondig waar het kan, liever informeel dan formeel, en gebruik zo weinig mogelijk jargon of andere moeilijke woorden.
  6. Heb je bronnen of andere relevante webpagina’s om naar te verwijzen, plaats de link dan in de tekst (maak er liefst zelf een ankertekst van).
  7.  

Media van Morgen heeft diverse informatieve- en nieuwswebsites in beheer, dus kan je persbericht zomaar op meerdere websites geplaatst worden. De keuze waar jouw bericht het beste past maken wij, en houd er ook rekening mee dat we een persbericht kunnen afkeuren als het bijvoorbeeld te commercieel is.

Als je bovenstaande tips volgt maak je de kans op plaatsing groter. Je maakt het ons makkelijker om een artikel over te nemen, zonder er al te veel tijd mee kwijt te zijn.

Nichegerelateerd, algemeen of regionaal nieuws

  • Je kan onze platformen indelen in onderwerpen, daarnaast hebben we per provincie een website. Is je nieuws passend bij meerdere provincies, dan kan het ook op meerdere van onze provinciale websites worden geplaatst.

Een greep uit onze websites: