Waarom we een vergoeding vragen

Je wilt weten waarvoor die vergoeding is voor je artikelplaatsing. Logisch, leggen we je graag uit.

waarom betaal ik voor een artikelplaatsing?

Je wilt een artikel plaatsen op een van onze websites, maar vraagt je af waarom we een vergoeding vragen. Dat snappen we, en we leggen het je graag uit.

De volledige verantwoording vind je hieronder, de samenvatting is: we hebben kosten, en natuurlijk is het een manier om (een beetje) geld te verdienen. Zoals iedereen geld wil verdienen en zoals een bedrijf natuurlijk geld hoort te verdienen.

Best eerlijk hè?

Maar weet ook dat we een groot deel van onze inkomsten steken in onze platformen, en dat we dit vooral ook doen voor jou. Als onze websites goed presteren, bereik jij een groter publiek en heb je 

Onderhoud

Websites moeten worden onderhouden, en ook hosting kost geld. Naast technisch onderhoud monitoren we ook de staat van de websites en updaten we bijvoorbeeld de content wanneer dat nodig is. 

Inkoop/tools

We maken gebruik van tools voor monitoring, waaronder betaalde tools voor bezoekersstatistieken (Plausible & Fathom). Ook kopen we beeldmateriaal in en maken we gebruik van andere betaalde tools en diensten.

Linkbuilding

Een website wordt beter zichtbaar met (goede) backlinks. Dus steken we een fors deel van onze inkomsten in linkbuilding. Daar profiteer jij ook weer van, omdat hogere domeinautoriteit weer hogere linkwaarde voor jou betekent.

ezgif.com-gif-maker

de uitgebreide uitleg

Wil je het echt tot in detail weten? Lees dan verder.

Je hebt de korte uitleg al kunnen zien, maar we zijn zelf ook wel zo nieuwsgierig dat we vaak toch meer willen weten. Dus vind je hier de uitgebreide uitleg over kosten die wij zoal maken. 

  1. Laten we beginnen met de geruststelling dat we geen duur kantoorpand hebben of hoeven, en dat we geen dure auto’s rijden. We hebben dus geen extreem uitgavenpatroon dat we moeten bekostigen.
  2. Je plaatsing komt op minimaal twee websites en daarvoor hebben we hostingkosten, maar ook kosten aan themes, plugins en het technisch en contentmatig onderhoud.
  3. Natuurlijk steken we ook tijd (en geld) in eindredactie, eigen content en abonnementen op persdiensten.
  4. Beeldmateriaal is niet per definitie gratis, we betalen dus ook voor beeldbanken en licenties voor beeldgebruik.
  5. Omdat Google Analytics cookies nodig heeft en er privacy-issues mee zijn, kiezen wij voor privacyvriendelijke alternatieven als Plausible en Fathom Analytics. Die zijn niet gratis, en dat is prima (en terecht). Daar betalen we dus voor.
  6. Omdat iedereen beloond hoort te worden voor zijn/haar werk, kiezen we voor betaalde tools en diensten, of doen we periodiek donaties aan bijvoorbeeld ontwikkelaars van tools.
  7. Jij hebt links nodig, wij ook. Dus steken we een belangrijk deel van onze inkomsten in linkbuilding voor onze eigen platformen. Meer links naar onze websites betekent ook meer kracht vanaf onze websites naar die van jou. En dat is natuurlijk de bedoeling 🙂

Je hebt hierboven zo gedetailleerd mogelijk kunnen zien waar Media van Morgen kosten aan maakt. Toch is het nog niet echt tot in het kleinste detail en hebben we niet iedere kostenpost vermeld. Dat zou ook wel wat te veel van het goede worden, lijkt ons.

We hopen dat je in ieder geval inzicht hebt in waar het geld zoal naartoe gaat. En dat je het waardeert dat we hier zo open mogelijk over zijn.